“Mâinile Bucuriei” întalnesc alte mâini întinse

fond_urgenta_ing

Încă de la începutul decretării stării de urgență Centrul de Tineret Moniom cu ajutorul voluntarilor Asociației Tineretului Ortodox Român (ATOR) Banatul de Munte derulează în municipiul Reșița campania “Mâinile Bucuriei”, o acțiune de ajutorare a persoanelor afectate profund de criza COVID-19.

În primă fază, campania a vizat ajutorarea vârstnicilor care se încadrează în categoriile de risc ridicat. În scurt timp însă au fost identificate și alte categorii de persoane vulnerabile afectate de pandemia de coronavirus.
Astfel din 16 martie și până în prezent s-au strâns din comunitate 9.000 de RON prin donații în bani sau produse. Aceșți bani s-au întors tot în comunitate, la persoane cu un grad mare de vulnerabilitate prin asigurarea de alimente, medicamente și bunuri de igienă pentru: persoane peste 65 de ani fără aparținător, persoane cu boli cronice, dizabilități și cu venituri modeste și familii cu mai mult de 3 copii care au venituri insuficiente pentru a asigura hrana necesară.

Fundația Comunitară Banatul Montan alături de Fundația Comunitară București și ING Romania, susțin începând cu 27 aprilie campania umanitară ”Mâinile bucuriei” printr-un grant în valoare de 5.000 de Euro pentru a asigura continuitatea acesteia pe perioada stării de urgență.
Acești bani vor fi folosiți pentru a oferi o masă caldă persoanelor vârstnice și familiilor cu mulți copii, precum și pentru achiziționarea de alimente de bază, medicamente și obiecte de igienă. De asemenea, beneficiarii cantinei sociale din oraș care au rămas fără prânzul cald zilnic în urma închiderii cantinei sociale vor fi incluși pe lista persoanelor ce vor beneficia de ajutor.

Zilnic, peste 25 de voluntari fac posibilă realizarea acestui proiect.
Finanțarea oferită va putea asigura susținerea, continuitatea și dezvoltarea programului pentru minim 30 de zile.

Leave a Reply