Suna strânsă: 15655

Povestea centrului de zi la a cărui înființare am decis să punem umărul a început ca multe alte povești cu un vis transformat într-o idee concretă. Dincolo de poveste însă, se află o nevoie acută a comunității persoanelor cu dizabilități, o nevoie ancorată în realitatea de zi cu zi.

Cu siguranță nu este ușor să ai o dizabilitate, trăiești numeroase provocări și trebuie să te adaptezi în permanență la ce îți oferă societatea. Toate aceste provocări pot fi gestionate mult mai ușor și pot fi chiar depășite cu ajutorul celor care au trăit experiențe similare și al unei a comunități puternice. În acest context existența unui spațiu de întâlnire și de lucru pentru persoanele cu dizabilități devine esențială.

Un asemenea centru nu există în momentul de față la nivelul municipiului Reșița. Mai mult, activitățile de socializare și integrare a persoanelor cu dizabilități sunt extrem de rare, aproape inexistente.

Un centru de  zi are capacitatea să ofere expertiză, suport informațional și sprijin celor care au nevoi speciale și în acest fel poate avea o contribuție majoră la îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilități.

Centrul de zi își propune să ofere susținere persoanelor adulte cu dizabilități prin multiple acțiuni cu beneficii enorme:

  • diverse forme de terapie, kinetoterapie, masaj sau terapie ocupațională cu un impact semnificativ asupra stării de sănătate
  • consiliere psihologică și suport informațional – esențiale pentru starea emoțională echilibrată a beneficiarilor și pentru a-i ajuta să își înțeleagă mai bine drepturile
  • activități de grup, recreative cu rol de a întări relațiile între membrii comunității, de a da posibilitatea unor manifestări relaxante și de bună voie
  • alte activități de interes: ateliere tematice,  consiliere vocațională, diverse cursuri de instruire

Toate aceste tipuri de servicii integrate oferă șansa persoanelor adulte cu dizabilități din Reșița la o viață cât mai aproape de normalitate.