“Comunitate în Mișcare 2020” este o campanie sportivă online prin care promovăm un stil de viață sănătos, încurajând practicarea sportului și a mișcării de orice fel chiar și în condiții de restricții, distanțare socială, sau atunci când viața noastră nu se desfășoară conform planurilor și așteptărilor noastre. 

Anul acesta, prin achitarea taxei de participare veți susține proiectul “Dar din Dar” al Asociației Acasă în Banat. Împreună putem să oferim ajutor acolo unde este nevoie.

“Dar din Dar este despre puterea comunității de a face bine și de a ne aduna, împreună, pentru a sprijini persoanele greu încercate de criza generată de COVID-19. Cu ajutorul sumelor colectate vor fi achiziționate alimente de bază și produse de igienă, dar și jucării și produse de îmbrăcăminte pentru familiile defavorizate din mediul rural (bătrâni, familii cu mulți copii, persoane cu handicap, persoane afectate de boli cronice, familii monoparentale etc.) din satele din județul Caraș-Severin.

Ghidul participanților - “Comunitate în Mișcare 2020”

Participanții vor avea posibilitatea de opta pentru tipul de activitate pe care vor să îl facă (alergare, înot sau ciclism) pe perioada desfășurării campaniei de strângere de fonduri.

Cum funcționează?

– Te înscrii doar online, oricând în intervalul 24 august – 20 septembrie 2020

– Ai la dispoziție 5 săptămâni pentru a finaliza una din cele 3 probe:

  • alergare 50 km (afară sau pe bandă)
  • înot 20 km
  • ciclism 100 km (afară sau pe biciccletă statică)

Poți folosi orice trasee dorești, nu există limitări de locație și îți poți distribui efortul cum preferi: dacă vrei să completezi proba într-o singură zi – poți face asta dar la fel de bine poți alerga, pedala sau înota puțin câte puțin zilnic sau săptămânal. Ai libertate totală! Tot ce contează e ca la finalul celor 5 săptămâni să fi completat obiectivul ales.

– În momentul în care ai îndeplinit proba pentru care ai optat va trebui să ne trimiți un email pe adresa contact@fundatiacomunitarabanatulmontan.ro, care să conțină un print screen din aplicația cu ajutorul căreia ți-ai urmărit activitatea

– Acest Eveniment NU este o cursă competitivă! Pentru că desfășurându-se virtual, nici nu este posibil să se poată face un clasament  în mod onest și corect performanța tuturor.

  • Nu este important cine ajunge primul, important este ca toți participanții să își găsească motivația de a merge până la capăt și de a finaliza cu succes proba la care s-au înscris.

Data limită de finalizare a probelor este 30 septembrie 2020. Pentru a ne ușura munca, dacă ai finalizat proba mai devreme de termenul limită, te rugăm să nu aștepți până în ultima zi și să ne trimiți dovada în momentul în care target-ul a fost îndeplinit.

– Taxa de participare este 50 RON și se va achita doar online

– Toți participanții vor primi Medalie virtuală de Finisher în momentul finalizării probei alese

  • Participanții care reusesc sa finalizeze două probe vor primi tricoul oficial al evenimentului “Comunitate în Mișcare” (tricourile vor putea fi ridicate doar de la sediul Fundației Comunitare Banatul Montan din Reșița sau de la sediul Asociației Acasă în Banat din Timișoara, la cerere le putem trimite prin curier, iar trasportul va fi suportat de către participant)
  • Participanții care finalizează toate cele 3 probe vor primi pe lângă tricoul oficial și o înscriere gratuită la cea de a VI-a ediție a concursului “AlerGând la Pădure”

Regulamentul concursului poate fi consultat aici.