Obiectiv financiar: 20.000 RON

Suma strânsă: 5.725 RON

Dar din Dar este cadoul pe care familiile greu încercate în această perioadă îl primesc necondiționat. Dar din Dar este puterea comunității de a face bine și de a ne aduna, împreună, pentru a-i sprijini pe cei care sunt acum în situații dificile. Dar din Dar, suntem noi toți, pentru că putem să oferim ajutor acolo unde este nevoie, de a aduce bucurie în pragul sărbătorilor: alimente, jucării, produse de igienă și îmbrăcăminte pentru cel puțin 100 de familii din sate defavorizate din județul Caraș Severin. Cu ajutorul voluntarilor asociației, vom achiziționa, vom pregăti și vom distribui cel puțin 100 de pachete pentru 100 de familii din județul Caraș Severin, pe perioada iernii. 

De ce este nevoie de acest proiect?

Ne adresăm familiilor defavorizate din mediul rural (bătrâni, familii cu mulți copii, persoane c handicap, persoane afectate de boli cronice, familii monoparentale etc.) din satele din județul Caraș-Severin. Sunt familii lovite în mod deosebit de criza COVID – 19 pentru că și-au văzut
veniturile scăzute semnificativ prin pierderea locurilor de muncă, pierderea veniturilor din munci informale, scăderea puterii de cumpărare prin creșterea galopantă a prețurilor produselor de bază în magazinele sătești sau a medicamentelor etc. Dacă nu intervenim în sprijinul lor aceste familii riscă să intre într-o zonă de sărăcie extremă. Finanțarea acestui proiect ne va permite să ajutăm un număr cât mai mare de familii cu un pachet constând în alimente de bază și produse de igienă, dar și jucării și produse de îmbrăcăminte pentru fiecare familie. Dorim să adaptăm pachetele, în funcție de numărul membrilor, astfel încât să ajungem efectiv la un număr de aproximativ 300 de beneficiari.

Activitățile pe care le vom organiza:

 • Primul pas va fi întocmirea pachetului de bază, încercând să obținem cel mai bun preț pentru produse, ținând cont și de cel mai bun raport cost/calorie/proteină în cadrul alimentelor oferite. 
 • Al doilea pas va fi întocmirea listelor cu beneficiari în colaborare cu asistenții sociali din comunitățile vizate.
 • Al treilea pas va fi lansarea unui apelului public de strângere de fonduri, pentru atragerea unui număr cât mai mare de susținători și completarea pachetelor cu bunuri oferite de donatori .
 • Al patrulea pas va fi organizarea logisticii necesare achiziției produselor și strângerea donațiilor 
 • Al cincilea pas va fi distribuirea efectivă a ajutoarelor, în teren, alături de voluntari. 

Trebuie menționat că asociația noastră are deja experiență în acest domeniu, avem o procedură de lucru pentru minimizarea riscului de infectare cu COVID-19 pentru beneficiari și pentru voluntarii implicați, cu instruirea celor din urmă.

Despre organizație

Asociația Acasă în Banat a derulat până în prezent mai multe proiecte de anvergură, toate desfășurate în mediul rural din județele Caraș Severin și Timiș, în strânsă legătură cu comunitățile locale.

Color the Village este un festival al faptelor bune prin care, cu sprijinul a 250 de voluntari, am renovat în numai 4 zile – 34 de case din comuna Eftimie Murgu, județul Caraș Severin. Proiectul continuă în acest an, la Racovița – județul Timiș, unde voluntarii vor zugrăvi 30 de case în 3 zile.

Țara Morilor de Apă a fost un proiect de cartografiere și inventariere a morilor de apă din județul Caraș Severin pentru punerea în valoare a morilor de apă din Banat. Proiectul s-a desfășurat în 2019, în parteneriat cu Consiliul Județean Caraș Severin și a avut ca finalitate o expoziție cu rezultatele proiectului, un ghid și un site pentru promovarea online a acestor mori: www.taramorilordeapa.ro. Într-un timp extrem de scurt, cu ajutorul voluntarilor, am reușit să cartografiem aproximativ 250 de mori de apă din județul Caraș Severin. Proiectul va continua și în acest an prin repararea a minim 10 mori de apă.

Dar din Dar este un program social desfășurat în peste 70 de localități din Banat (județele Timiș și Caraș Severin) pentru ajutorarea cu alimente a familiilor vulnerabile. Până în prezent, au fost achiziționate și distribuite peste 550 de pachete cu alimente și produse de igienă, precum și jucării (un proiect special, pentru 1 iunie), în total, peste 10 tone de alimente.

Obiectivul de strângere de fonduri prin “Comunitate în Mișcare”: 20.000 RON

 • Trasport (combustibil: 1000 RON
 • Alimente: 7000 RON
 • Produse de igienă: 3000 RON
 • Jucării, cărți: 3000 RON
 • Îmbrăcăminte: 5000 RON
 • Alte cheltuieli 1000 RON

Durata proiectului: 18 octombrie 2020 – 15 februarie 2021

Coordonator proiect: Radu Trifan

Date de contact: 0748918091, acasainbanat@gmail.com 

Donații individuale confirmate:

Stanescu Sonia si Oscar

Grosan Maria Ruxandra

Oana Stanescu

P. Alina &amp: Virgil

Cniș Petru 

100 RON

25 RON

500 RON

500 RON

100 RON