AlerGând la Pădure

 AlerGând la Pădure Reșița este un concurs de alergare montană deschis atât alergătorilor profesioniști, dar mai ales celor amatori.

Acest eveniment s-a născut din pasiunea pentru natură și mișcare în aer liber și din dorința de a  contribui la încurajarea unui stil de viaţă sănătos și la dezvoltarea unei conștiințe prietenoase faţă de mediul  înconjurător. Este totodată un prilej de întâlnire cu alți oameni care împărtășesc această pasiune și de a explora la pas zona Banatului Montan. Traseele sunt gândite pentru a fi accesibile tuturor – de la copii la seniori. Încurajăm alergătorii să participe la eveniment alături de familie sau prieteni atât pentru  a îi susține pe alergătorii din concurs cât și pentru a se bucura împreună de plimbări pe potecile de pe dealurile Reșitei.

AlerGând la Pădure a fost de la început un eveniment realizat cu ajutorul voluntarilor, cu multă bunăvoință, spirit civic și mai ales cu mult drag. În 2020 AlerGând la Pădure face un pas înainte. Cea de-a VI-a ediție a concursului este organizată sub forma unui eveniment sportiv cu strângere de fonduri pentru proiecte din comunitate. Participanții pot alege să susțină una din cele 3 cauze înscrise în concurs iar fondurile acumulate în urma competiției din taxe de înscriere și donații vor fi folosite la implementarea celor trei proiecte câștigătoare. Toți banii strânși se întorc înapoi în comunitate, înapoi la oameni.

Ediția cu numărul VI se va desfășura la Reșita în 1 noiembrie 2020.