Cercul de donatori

Cercul de donatori este o modalitate interactivă și dinamică de strângere de fonduri prin care oamenii se întâlnesc pentru a dona împreună.

Se selectează 3 proiecte din comunitate care vor fi susținute financiar în cadrul unui eveniment public. Aceste proiecte pot fi propuse de ONG-uri sau grupuri de inițiativă.  În cadrul evenimentului, reprezentanții fiecărui proiect au la dispoziție maxim 12 minute să convingă audiența să le acorde fondurile și susținerea necesară: 6 minute pentru a prezenta proiectul și alte 6 minute pentru a răaspunde la întrebări din public. 

Donatorii din public sunt persoane care doresc să aducă o schimbare în comunitatea lor și au astfel șansa să ia inițiativa procesului filantropic și să vadă cât de repede banii donați cu cap schimbă vieți nu doar pentru o zi, ci le fac mai bune pe termen lung, dacă nu chiar pentru totdeauna.

Nimeni nu este obligat să doneze, dar, dacă dorește să o facă, e simplu: ridică mâna și donează o sumă.

Fiecare donator va primi cu regularitate vești despre stadiul la care a ajuns proiectul pe care l-a susținut. Orice pas al desfășurării proiectelor este comunicat, transparența fiind trăsătura de bază a Cercurilor de donatori.

“Fiecare om pasionat de o idee, oricât de nebunească ar fi, are capacitatea minunată de a-i atrage pe alții în cercul său și de a atrage toate resursele necesare îndeplinirii ei.”

Cercul de donatori e doar unul din proiectele fundației. Dacă îți place ceea ce facem și vrei să te implici sunt multe feluri în care poți face asta. Citește AICI mai multe detalii.
Ca să fii la curent cu ultimele noutăți, nu uita să ne urmărești pe: