Ce sunt fundațiile comunitare?

Fundațiile comunitare sunt organizații neguvernamentale care acționează la ele acasă și urmăresc să îmbunătățească viața comunității, adică a oamenilor care trăiesc în zona în care activează sau care simt că aparțin chiar dacă nu mai locuiesc zi de zi acolo.

Fundația Comunitară Banatul Montan face parte dintr-o rețea de fundații care există la nivel național și care activează sub tutela Asociației pentru Relații Comunitare. Aceste fundații sunt unite de convingerea că filantropia este unul din modurile prin care putem întări și dezvolta comunitățile noastre și de aceea fundațiile comunitare caută în permanență să elaboreze mecanisme de fundraising și susținere și să creeze un cadru propice pentru dezvoltarea filantropiei.

Fundația Comunitară Banatul Montan încurajează inițiativa și spiritul comunitar și oferă sprijin financiar pentru proiecte locale din domeniul educational, mediu și social. Aceste proiecte pot fi propuse și implementate de ONG-uri și grupuri de inițiativă. Concret, dacă o organizație, un om sau un grup de prieteni vine cu o idee care aduce beneficii comunității, fundația poate evalua propunerea și decide dacă există posibilitatea finanțării ei. 

Prin sponsorizari, donatii și evenimente de atragere de fonduri fundațiile oferă oportunitatea sponsorilor si donatorilor să direcționeze resursele proprii către acele zone și domenii de interes pentru aceștia și pentru comunitate.

Leave a Reply