Echipa

Suntem o mână de oameni motivați care își doresc să facă lucruri bune pentru Banatul Montan. Știm la ce ne-am înhămat și nu avem de gând să ne lăsăm cu una cu două. Unde alții văd probleme, noi vedem resurse și posibilități. Unde alții văd găuri negre, noi vedem un hol pe care încă nu s-a aprins lumina fiindcă nu a găsit nimeni întrerupătorul. Noi suntem ăia care încă mai cred că e important să fii cinstit, să fii onest, să iubești natura, să ai grijă de planetă, să nu te oprești niciodată din învățat, să-ți pese, să ajuți chiar dacă nu primești nimic în schimb ci doar pentru că poți și pentru că cineva are nevoie de ajutor. Ăia care s-au săturat să constate ce mult potențial are zona noastră și care încearcă să facă ceva. Noi am făcut primul pas. Noi suntem o mână de oameni. Sperăm să ni se alăture mulți alții.

Sonia Oravetz (Voluntar – Comunicare)

Sonia a iubit dintotdeauna cuvintele, imaginile și sunetele și felul în care joaca lor poate stârni tot felul de emoții în oameni. S-a alăturat echipei FCBM din faza de inițiativă pentru a aduce povestea fundației și a Banatului Montan în viața oamenilor.

Consiliul Director

Oana Frențiu 

Oana a lucrat 13 ani în mari companii în diverse domenii pană când și-a dat seama că își dorește altceva și așa s-a născut ‘Doda’, un mic atelier de produse naturale care spune povestea unui om prins într-un mediu urban dar care își găsește echilibrul prin lucru manual și conectarea cu natura. Idealista, plină de energie pozitivă și cu credința că “se poate” a acceptat sa facă parte din noua echipa a FCBM cu dorința de a da ceva înapoi locului unde și-a petrecut copilaria și adolescența.

Sorina Nihta

Sorina se dedică de 15 ani educației non-formale și lucrului cu tinerii, făcând parte din numeroase echipe multiculturale din sectorul ONG ca manager de voluntari, coordonator de proiecte, lucrător de tineret, designer și facilitator de experiențe de învățare. Din 2012 se concentrează pe activitatea de trainer cu tineri profesioniști, voluntari și activiști pe tematici precum dialogul intercultural, managementul și transformarea conflictului,  dezvoltare personală și profesională.

Claudiu Jivan

Claudiu are mai mult de 15 ani de experienţă în munca de ONG, a fost mereu preocupat de dezvoltarea durabilă a comunității locale și cultivarea spiritului de voluntariat în rândul tinerilor. Pe lângă jobul de project manager, susţine inițiativele din domeniului ecologiei, protecției naturii şi pe cele care pot schimba în bine viața oamenilor din comunitatea locală.

Grațian Dobre

Grațian activează de 12 ani în domeniul consultanței pentru management și afaceri, cu precădere în accesarea de fonduri europene și evaluări. Din 2016 s-a alăturat echipei de proiecte a primăriei, pe care o conduce din dorința de a aduce Reșița la adevăratul potențial dar și din convingerea că lucrurile bune se fac doar prin implicare. Puținul timp liber care îî rămâne și-l petrece bucurându-se de Banatul Montan.

Petru Cniș

Petru este de profesie inginer geodez și are peste 40 de ani de muncă la activ. Are o experiență vastă de lucru cu echipa în calitate de coordonator și manager. Cooptat în Grupul de Inițiativă pentru înființarea FCBM în 2018 a avut rolul de “responsabil financiar”, iar în prezent este trezorier. Este pensionar și își dorește să fie util, să schimbe ”ceva” în viața sa, și să genereze această voință în întreaga comunitate bănățeană.